prentenboekRidder Roderik & Ridder Roeland zijn buren en ook heel goede vrienden. Maar op een dag ontdekken ze in de wei tussen hun kastelen een bijzondere bloem. En dan wordt alles anders… Een kinderboek over delen en vriendschap tussen twee ridders en hun vrouwen.

Recensie
Een boek over ridders en kastelen valt altijd goed in deze leeftijdsgroep. Ridder Roderik en Ridder Roeland is een boek waarin een klassiek moraal wordt uitgebeeld. Delen met elkaar. Een mooie vriendschap tussen 2 ridders lijkt helemaal ten einde te lopen als er een mooie bloem midden tussen de twee kastelen staat. Allebei de ridders willen de bloem voor hunzelf houden. Wat uiteindelijk eindigt in een fikse ruzie. Natuurlijk komt uiteindelijk alles goed tussen de twee ridders en hun vrouwen.

De plaatjes in het boek zijn erg mooi en illustreren het verhaal mooi! Ze geven de sfeer van het verhaal mooi weer. Een leuk prentenboek. Zeker voor kinderen die smullen van Ridders!

Ridder Roderik & Ridder Roeland – Binette Schroeder
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek via Bol.com>>

Lees meer:
Toon Tellegen – Mijn Vader
De Kleine Ridders is een grappig verhaal
Papa, ik help je met opvoeden

Share